Sabies que les Fake News es difonen un 70% més que les notícies reals?

Fake NewsAixò és el que es desprèn d’un estudi realitzat per investigadors de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) que han analitzat un total de 126.000 notícies difoses a Twitter entre el 2006 i el 2017. Segons aquest estudi, les informacions falses no només es retuitegen un 70% més que les reals, sinó que aquestes últimes tarden 6 vegades més en arribar als 1.500 receptors. Això fa que Twitter sigui, per excel·lència, el lloc de difusió de les notícies falses, tot i que també les podem trobar en altres xarxes socials com Facebook i, en menys mesura, LinkedIn.

Però el fenomen de les notícies falses no apareix amb internet i les xarxes socials, ja que durant segles s’ha utilitzat la propagació d’un rumor per aconseguir un propòsit i l’únic que ha canviat ara és la seva forma de difusió. Les xarxes socials, juntament amb la globalització, han contribuït que una informació falsa tingui ara una repercussió social molt més gran que abans, en especial, a les que afecten a l’àmbit polític. De fet, segons recull el mateix estudi del MIT, el ressorgiment de les notícies falses va tenir com a punt àlgid les eleccions presidencials dels Estats Units del 2016, quan cada ciutadà va ser exposat al menys a tres notícies falses al mes anterior dels comicis. Moltes d’aquestes informacions van ser creades per l’escriptor Paul Horner, qui va arribar a dir que Donald Trump era president gràcies a ell. Entre les notícies falses que va publicar durant el procés electoral hi havia la que l’expresident Barack Obama era homosexual i musulmà radical o que els manifestants contra Trump rebien un sou de 3.000 dòlars. Aquesta última notícia va ser difosa fins i tot pel mateix fill del president, Eric Trump.

Però per què tenen tanta difusió les notícies falses?
Tal i com ens explica el professor de l’Euncet i expert en posicionament de marca, Toni Duró, les Fake News tenen cada vegada més repercussió per dos motius: les xarxes socials i els sentiments. El primer motiu fa referència que “cada vegada més persones s’informen únicament a través de les xarxes socials, on hi circulen dades no sempre contrastades a un ritme endimoniat”. A més, tot i que sovint es viralitzen amb l’ajuda de robots, està comprovat que la majoriadels retuits són fets per persones i no per bots, com en principi es creia. A darrera no hi ha la malícia de la gent, sinó que simplement els usuaris creuen que és veritat i de forma inconscient incrementen la difusió d’una informació falsa. Per això cal reeducar els usuaris de xarxes perquè contrastin les informacions que llegeixin a les xarxes socials. El segon motiu pel qual les notícies falses es difonen molt més ràpid és que els humans som “més proclius a compartir notícies que generen por, indignació i sorpresa” i, com diu Duró, això suposa “un còctel d’elements emocionals”.

Usuaris i empreses: com les podem combatre?
Sent difícil combatre l’aparació de notícies falses, ja que moltes vegades generen beneficis pels seus creadors, la millor manera és conscienciar l’usuari que les xarxes socials no poden ser la seva única font d’informació, ja que “les notícies que consumirà dependran del criteri de selecció d’un algoritme que no controla”. Duró ho explica relacionant-ho amb el concepte de “bombolles informatives”: l’algoritme de la xarxa social només serveix a l’usuari aquelles informacions que sap que li agraden o que li han agradat als seus amics i aquesta circumstància el pot fer impermeable a continguts que ofereixin punts de vista menys afins a les seves creences. Així, doncs, aconsella “informar-se de manera activa recorrent directament a més d’una font periodística fiable”.

Pel que fa les empreses, també es veuen afectades per aquest fenomen i, per tant, han d’aprendre a combatre-les. La clau és la previsió a través d’una estratègia de comunicació transparent i comptar amb una política per fidelitzar els clients. D’aquesta manera, les empreses podran “minimitzar possibles atacs més àgilment si aquests arriben a produir-se”, tal i com explica Duró. Però un cop l’empresa es vegi envoltada en una crisi creada per una notícia falsa, “haurà de desmentir-la aportant dades verificables tant pel mateix canal per on s’hagin difós com, en funció de l’envergadura de la situació, per altres mitjans periodístics”. Fins ara els casos més destacats s’han vist en els àmbits de la política i de la geopolítica, però les empreses, en especial les grans, han de tenir un pla d’actuació. En l’era de las postveritat, les xarxes socials esdevenen “una terra fèrtil per a la propagació de Fake News, tant per la progressió exponencial que possibilita en la difusió de missatges, com per la manca de mecanismes de control eficaços en la verificació de notícies, sovint generades pels propis usuaris i no pas per periodistes professionals”. Per tant, depèn de tots evitar que les informacions falses tinguin més ressò que mai i afectin a la vida en tots els seus àmbits.

 

Revista Euncet Alumni - Fake NewsAquest article el trobaràs a la Revista Euncet Alumni

 Núm. 7 – Octubre 2018

Pots consultar aquí els altres números de la Revista.

 

Les festes del consum

consum

 

Ja arriba Nadal. La situació econòmica i política queden en segon pla quan es posen les primeres llums al carrer i es dona el tret de sortida al Nadal.

Camines pel carrer i de sobte una llum, un jingle nadalenc o una olor et criden a entrar a una botiga. S’apropa el Nadal, et dius, mentre passes cap a l’interior, i en el moment en què creues la porta saps que en sortiràs fent recompte: per la mare, el nebot, la neboda i la Nala, el dàlmata de la teva germana que et fa festes només entrar per la porta. És final de novembre, Black Friday de nou a la televisió, i al mòbil, i al e-mail, i als aparadors, i a tot arreu, perquè del Black Friday no se’n salva ningú.

En aquesta situació fictícia, però versemblant, s’entreveuen les diferents estratègies que les marques segueixen per captar la nostra atenció. A part del preu i els descomptes previs associats al Black Friday, el dispendi en comunicació publicitària, el màrqueting sensorial o la comunicació omnicanal contribueixen a que tothom rebi una quantitat ingent d’impactes de les marques que et conviden a comprar.

És curiós com la globalització ens ha fet adoptar tradicions d’altres països, però és més curiós encara que gairebé totes elles impliquen consum. L’estudi Consumo Navideño 2018 publicat recentment per Deloitte explica com el Black Friday s’ha convertit en el tret de sortida de les compres nadalenques, i no és casualitat que les marques, presents arreu del món, se sumin a esdeveniments com aquest amb un únic objectiu: vendre més. Tanmateix, el fet de ser previsors no implica un menor consum ni una menor despesa. Fins a 601 euros es gasten de mitjana per família a l’estat Espanyol per a les compres de Nadal, xifra significativa si es té en compte que som els segons en intenció de despesa a Europa i els tretzens en mitjana de sou.

En definitiva, el Nadal es pot resumir, en clau marquetiniana, com el moment de la veritat per a multitud de marques, i no només per aquelles que centren el seu negoci en aquestes dates com els torrons o caves. Però també és el moment de la veritat per a tots aquells que, convençuts perquè “és Nadal”, fan del consum inconscient la seva forma de vida.

Si et preguntes: hi ha alternativa? La resposta és que hi ha maneres de consumir que són més responsables i que intenten retornar part del que reben a la societat. La manera de consumir diu molt de la persona. Potser aquest és un bon Nadal per regalar quelcom que no sigui només un producte, sinó que aporti alguna cosa més a la societat i afavoreixi a canviar actituds cap al consum. Realment, les nostres decisions de compra poden canviar el món.

 

Dr. Eduard Vidal
Doctor en Comunicació i Publicitat
Professor de Màrqueting dels Graus i del Màster Oficial en Administració i Direcció d’Empreses

Entrevistamos a Jaime Cuesta, experto en SEO en Mango

Se formó en Periodismo en San Sebastián, pero se dedica al posicionamiento web (SEO) desde que estaba terminando la licenciatura. Jaime Cuesta empezó de manera vocacional con proyectos y webs propias y actualmente trabaja como International SEO & ASO Specialist en Mango. Además, da clases en escuelas y universidades sobre marketing online.

Aprovechando su larga experiencia, le invitamos a venir para impartir la masterclass “La importancia del posicionamiento SEO” a nuestros alumnos de máster oficial. Durante la masterclass, que se realizó ayer por la tarde, Jaime Cuesta les explicó los conceptos básicos para poder trazar una estrategia de SEO que permita aumentar las ventas que se pueden generar en una web. Además, recalcó la importancia del SEO, ya que permite a la empresa dirigirse a un usuario interesado con un a nivel de conversión más alto que otro se pueda atacar con publicidad común.

 

Aprovechando que nos visitaba, le hicimos una breve entrevista sobre marketing online y posicionamiento. Esto es lo que nos contó:

¿Cuándo decidiste especializarte en marketing online? ¿Por qué?

Lo decidí al final de mi etapa universitaria, cuando estaba estudiando Periodismo. Vi que era una disciplina que estaba en auge y me interesó especializarme en ella.

¿Cuáles son los errores más comunes de las empresas en posicionamiento SEO?

Generalmente, vienen con un bagaje muy antiguo y es muy complicado que se adapten a los cambios tecnológicos. Aunque les están saliendo muchos competidores que son 100 % online y esto les supone un esfuerzo extra, no ven esta problemática y siguen muy anclados en el pasado y en la publicidad más tradicional.

¿Por qué las empresas no le dan la importancia que tiene el posicionamiento SEO?

Todavía no están viendo los números que se veían en antaño con otros canales de marketing. Pero es algo que cada vez irá a más, por el aumento del uso del móvil y de internet. Lo acabarán viendo como un canal importante, pero hasta ahora las empresas siguen confiando en canales más tradicionales como la televisión o la radio.

¿Qué estrategia sigue Mango en cuanto a posicionamiento SEO y marketing online?

Tenemos un equipo de marketing online y estamos divididos en diferentes áreas de especialización. Hacemos campañas de pago en todos los países que operamos que, a día de hoy son 84. Estamos realmente dos personas gestionando la estrategia de SEO, pero en breve se incorporará una tercera. Nuestros esfuerzos se dirigen a los principales países de negocio de Mango que son: Zona Euro, Estados Unidos, Turquía y China.

¿Qué consejo le darías a un estudiante de Euncet que quiere dedicarse al marketing online?

Le aconsejaría que empiece haciendo prácticas y aprendiendo cómo se gestiona y se trabaja en el mundo online. Sobre todo, creo que este sector requiere mucha práctica y probar cosas nuevas. Al final, se trata de poner en prueba todo lo que se aprende en clase.

 

Desde Euncet Business School, queremos agradecer a Jaime Cuesta su disponibilidad por compartir su conocimiento con nosotros y esperamos verle pronto.

Danone enseña cómo funciona su fábrica a los estudiantes de máster

La empresa Danone fue fundada en 1919 por Isaac Carasso como una fábrica que elaboraba yogur artesanal en Barcelona. Actualmente, es líder mundial en productos lácteos frescos y tiene presencia en más de 130 países, comprendiendo una gran diversidad de especificidades geográficas y culturales, adaptando sus productos a cada una de ellas.

Con el objetivo de conocer mejor la compañía, su estrategia de negocio y los retos futuros a los que se enfrenta, los alumnos de máster oficial pudieron visitar ayer, 11 de diciembre, la fábrica de Danone situada en Parets del Vallès. Se trata de una de las cuatro plantas de producción que tienen en España y que abastecen diariamente a 40.000 comercios y a más de 11 millones de hogares. En cada una de ellas, producen diferentes yogures y todos ellos terminan en el centro logístico de la compañía, donde de ahí se distribuyen para que lleguen a los c. En el caso de la fábrica de Parets del Vallès, se producen todos los yogures con frutas de Danone, llegando a los 3 millones de yogures diarios. Además, sus instalaciones, que son casi del mismo tamaño que el Camp Nou, no cierran nunca, debido a que reciben cada día materia prima de diferentes proveedores que cumplen sus especificaciones y requisitos de calidad.

Así, pues, fue una visita muy enriquecedora para nuestros alumnos, que pudieron conocer la historia y la evolución de la empresa y cómo fabrican las variedades de yogur entre grandes protocolos de limpieza para no contaminar los productos. Por eso, los estudiantes no pudieron entrar a la zona donde elaboran el yogur, pero pudieron ver el proceso a través de vídeos y unas cristaleras que dan a la zona de trabajo. Antes de terminar la visita, los alumnos pudieron degustar la última gran novedad de Danone: Oikos Tentaciones, un yogur griego con caramelo y avellana que salió al mercado en septiembre.

Desde Euncet Business School, queremos agradecer a Danone el trato recibido durante la visita. ¡Esperamos volver pronto!

Danone

Coca-Cola rep la visita dels alumnes del Grau en ADE

El passat dijous 29 de novembre, els estudiants de l’assignatura Comptabilitat de Costos del Grau en ADE van poder visitar la fàbrica de Coca-Cola. La jornada va ser organitzada pel professor Daniel Benito amb un doble objectiu: d’una banda, que els estudiants poguessin observar en temps real el procés de fabricació dels diferents productes d’una fàbrica de les dimensions i volum de Coca-Cola; i per altra, ensenyar als estudiants la importància dels centres auxiliars en una fàbrica: control de qualitat, manteniment, neteja, control logístic, etc.

Acompanyats per la directora d’Iberia Planning & Commercialization a Coca-Cola European Partners i professora de l’Euncet, la Sra. Anna Esquius, la visita va començar amb una xerrada inicial de presentació, on els va explicar les activitats que actualment es realitzen a la fàbrica així com tambéels aspectes comercials i de sostenibilitat de l’empresa. Tot seguit, els estudiants van poder veure in situ tant les diferents seccions de fabricació del producte com les seccions auxiliars que es poden trobar en una fàbrica. Com a novetat, aquest any els estudiants van poder veure una galeria històrica recentment construïda que explica els orígens de la Coca-Cola i que acaba amb els projectes socials i mediambientals que es desenvolupen i es lideren en la actualitat per part de Coca-Cola. Abans de finalitzar la visita, els estudiants van tenir l’oportunitat de preguntar tots els dubtes que els havia sorgit durant el transcurs d’aquesta.

Des de l’Euncet Business School, volem agrair a Coca-Cola la seva disponibilitat per rebre, una vegada més, els nostres estudiants! Fins a la propera!

visita a Coca-Cola

Els estudiants del Grau en Administració i Direcció d’Empreses, durant la seva visita a la fàbrica de Coca-Cola

Los estudiantes de máster visitan la fábrica de SEAT

Los estudiantes del Máster Oficial en Administración y Dirección de Empresas y del Máster Oficial en Dirección de Marketing pudieron visitar las instalaciones que la empresa automovilística SEAT tiene en Martorell desde 1993. Se trata de una de las fábricas de automoción más modernas e innovadoras de Europa, con una superficie de más de 2.800.000 m2, que hace que sea un buen ejemplo para que los estudiantes puedan conocer de cerca.

Actualmente, la planta utiliza estrictos criterios de calidad en el proceso de fabricación, empleando las mejores tecnologías disponibles en la prevención de riesgos laborales y destinando al cuidado del medioambiente el 20% de su inversión total. Además, SEAT fue pionera en España en implementar just in time, el método de aprovisionamiento de material en la cadena de montaje y por el que cuenta con un completo parque industrial de proveedores a tan sólo 2,5 km.

Así, pues, con esta visita, los estudiantes tuvieron la oportunidad de conocer la organización del aprovisionamiento y de la producción de SEAT, su alto nivel de tecnificación (robotización) y las claves de su competitividad, crecimiento y consolidación en los mercados internacionales. La introducción de innovaciones en los procesos de producción y la incorporación de la más moderna tecnología han permitido la modernización de la fábrica de SEAT, cuyas líneas de montaje ofrecen una gran versatilidad de producción: en Martorell se fabrican los modelos IBIZA y LEON así como también el modelo todoterreno Q3 de la marca Audi, perteneciente también al consorcio multinacional alemán Volkswagen.

La visita se enmarcó dentro de las actividades extracurriculares de los másteres oficiales y se realizó en dos días (lunes 12 y 26 de noviembre) para poder hacer grupos más pequeños y facilitar el aprendizaje y asimilación de conocimientos.

Desde Euncet Business School, queremos agradecer a SEAT su estrecha colaboración con la Escuela que permite realizar actividades como la visita de su fábrica por parte de nuestros estudiantes. ¡Hasta el próximo año!

SEAT

La Jornada Euncet Empresa creix en la seva quarta edició

Ahir, dijous 22 de novembre, l’Euncet Business School va organitzar la quarta edició de la Jornada Euncet Empresa, que es consolida en el calendari com un punt de trobada entre les empreses amb processos de selecció oberts i els estudiants i Alumni que volen tenir un primer contacte amb elles.

Euncet Empresa

 

La Jornada va començar a les 15.30 h amb tres workshops proposats per les mateixes empreses participants. Sota el títol Vols ser emprenedor? Presenta la teva idea”, l’acceleradora de start-ups de base tecnològica, Accel&Grow, juntament amb Emprèn UPC, va exposar els principals punts perquè una idea innovadora triomfi en el mercat i va buscar entre els assistents projectes per desenvolupar i impulsar. Per la seva part, Decathlon va organitzar el workshop “Crea el teu esport i triomfa”, on els participants, dividits en equips, van poder mostrar les seves habilitats creatives i comunicatives creant un esport. En el tercer i últim workshop, titulat “Hilti: ¿necesitas un taladro o un agujero?”, l’agència digital creativa The Building Block va proposar analitzar el model de negoci de la multinacional Hilti amb l’objectiu de captar talent per incorporar en el seu equip en projectes relacionats en innovació, model de negoci i investigació de ercats.

Amb els reptes engegats, a les 17.00 hores va començar l’Espai Empresa, on les 14 empreses participants van tenir un espai habilitat per recollir currículums i mantenir una breu entrevista amb els possibles candidats pels seus processos de selecció oberts. A les 20.00 h finalitzava la Jornada que va ser definida com una molt bona oportunitat, tant per les empreses com pels estudiants i Alumni de l’Euncet. En total, van participar 17 empreses i més d’un centenar d’estudiants i Alumni que van fer possible que la Jornada Euncet Empresa fos un èxit, amb unes xifres de participació que augmenten cada edició. Des de l’Euncet Business School, els volem agrair la seva col·laboració. Fins a la propera!

 

Si vols saber més sobre com va anar, et deixem l’enllaç del VÍDEO RESUM de la Jornada i de totes les imatges

 

 

Empiezan los nuevos programas Executive

El pasado viernes 9 de noviembre a las 16:00 h, arrancaban los posgrados del Executive Modular Education (EME), que este año empiezan con novedades. Así, pues, se mantiene el exitoso sistema modular que permite sumar los posgrados cursados para obtener una titulación de máster, pero se actualiza el programa de asignaturas para adaptarse a las necesidades del mercado laboral. Además, se ha apostado por renovar parte del claustro de profesores y se reducen las horas lectivas para facilitar la conciliación de la vida laboral y familiar con los estudios.

Todos estos cambios serán dirigidos por la nueva directora académica de los programas EME, la Dr.ª Jessica Lingan, quién el viernes por la tarde y junto con los directores de cada programa, realizó la jornada de bienvenida a los estudiantes, detallándoles aspectos académicos y todos los servicios que tienen a su disposición. Los posgrados Executive que empiezan este cuatrimestre del curso académico 2018-19 son:

¡En Euncet Business School, estamos muy contentos de tener a profesionales formándose con nosotros! ¡Bienvenidos!

Programas Executive

Los estudiantes de los posgrados EME, junto con sus directores de programa

Finalitza el primer Congrés de la UFEC amb la participació de professors de l’Euncet

Les entrades es van esgotar dies abans que comencés el congrés, que va aplegar un total d’onze ponències impartides per Victor Küppers, Albert Soler, Francisco Noguera, Monica Utrera, Enric Barba, Carles Argemí, Xavier Lamote, Xavier Orozco, Jessica Lingan, Maite Fandos i Xesco Espar.

 

El primer congrés organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) es va realitzar aquest cap de setmana al CaixaForum sota el títol “Els clubs i l’esport del futur”. Acompanyat del Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, i la diputada d’esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, el president de la UFEC, Gerard Esteva, va inaugurar el congrés destacant que cal aprendre i millorar i, per això, cal mirar més enllà i saber què fan a la resta de països.

Amb la inauguració feta, la primera classe magistral va ser a càrrec de Victor Küppers, qui amb la ponència “Viure amb entusiasme”, va explicar que s’ha “d’aprendre a relativitzar els problemes” i va posar èmfasi en la necessitat de tenir una actitud positiva en tots els àmbits de la vida. Tot seguit va ser el torn d’Albert Soler qui va explicar el model formatiu del FC Barcelona: La Masia 360, un cas únic en el món del futbol on el club forma persones a través de l’esport.

La tercera ponència va ser impartida pel Dr. Francisco Noguera i la Dra. Monica Utrera, tots dos lligats professionalment a l’Euncet, que van explicar les raons per fomentar transformacions en la cultura organitzacional i les eines per aconseguir-ho. El següent ponent va ser Enric Barba qui va detallar com implementar processos d’innovació en les entitats a través del Design Thinking (pensar diferent) i va assegurar que la simplicitat és el primer principi del Design Thinking. Per la seva banda, el professor de l’Euncet, Carles Argemí, va exposar les infinites possibilitats del màrqueting digital que són a l’abast de clubs i federacions; i l’expert en màrqueting Xavier Lamote va reptar als assistents a un autèntic procés de transformació digital en les seves organitzacions. Per acabar el primer dia, Xavier Orozco, es va centrar en el lideratge orgànic basat en l’actitud, l’esforç i els valors.

congrés UFEC

 

El segon dia de congrés va començar amb la ponència de la Dra. Jessica Lingan, qui actualment és la directora acadèmica dels programes Executive i del Màster en Direcció de Màrqueting de l’Euncet. Experta en comunicació estratègica, Lingan va centrar la seva ponència en el lideratge de l’experiència del client en el sector esportiu i va apuntar com utilitzen els usuaris les xarxes socials: 1 hora diària, connexió via mòbil, 57% l’utilitza com a font d’informació i 7 de cada 10 segueixen a un influencer. Per la seva banda, Maite Fandos, diputada d’esports de la Diputació de Barcelona, va continuar el congrés amb la conferència “Reptes de l’esport local”. Fandos va desgranar les xifres del pes de l’esport i va explicar que els nous reptes esportius són incrementar, cohesionar i millorar les instal·lacions i la gestió i pràctica esportiva. Fandos també va reivindicar la importància de celebrar esdeveniments internacionals com la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona, amb la qual s’està treballant.

L’exentrenador d’handbol del FC Barcelona i coach, Xesco Espar, va tancar el cicle de ponències, explicant que mai s’ha rendit durant la seva etapa esportiva i va animar als assistents a lluitar, a formar-se i a posar-se reptes. Igual que en la inauguració, la cloenda va anar càrrec de Gerard Esteva qui, amb un toc d’humor, va repassar alguns dels moments de les diferents ponències.

Des de l’Euncet volem felicitar a la UFEC per l’èxit en l’organització. Esperem amb moltes ganes la propera edició i us deixem aquí el vídeo sobre com va anar el Congrés!

 

Visita a la Ciutat Esportiva Joan Gamper del Futbol Club Barcelona

Aquest dimarts, 6 de novembre, els 59 alumnes de la primera promoció del Grau en Ciències i Tecnologies Aplicades a l’Esport i al Fitnes (CTEF) van poder visitar la Ciutat Esportiva Joan Gamper del Futbol Club Barcelona, situada a Sant Joan Despí. Les instal·lacions van ser inaugurades oficialment al juny del 2006 i, actualment, acullen els entrenaments del primer equip i els entrenaments i les competicions dels equips del futbol base, així com l’activitat de bona part de l’esport formatiu de les seccions.

La visita va ser organitzada pels dos professors de l’assignatura de Tecnologia Aplicada a l’Esport i preparadors físics del FC Barcelona, Antonio José Gómez i Jairo Vázquez, que van dirigir l’activitat conjuntament amb altres dos preparadors físics del club, Erik Roqueta i Edgar Enrich. L’objectiu principal de la visita era que els alumnes coneguessin de primera mà la tecnologia que aplica el club en els seus entrenaments d’orientació coadyuvant i valoracions. Com és innegable, la tecnologia del FC Barcelona és immillorable i els alumnes van poder provar les màquines i dispositius d’evaluació i posar en pràctica tot allò que han après a classe.

En la primera part de la visita, l’Erik els va explicar les eines que utilitzen per mesurar el rendiment, la força i la velocitat dels jugadors amb màquines que utilitzen diferents tipus de resistència com, per exemple, pes lliure, i màquines pneumàtiques (Keiser) i realitzar un test de càrregues progressives p, on van poder entendre molts dels conceptes donats a classe. Ja en la segona part,  van realitzar un test de salt, utilitzant una plataforma de força, on van veure la gran precisió de la maquinària i tot el que es podia analitzar a través d’ella. A més ,van observar les característiques de les màquines de resistència rotacional que utilitzen la mateixa tecnologia que els astronautes pels seus entrenaments de força a l’espai sense gravetat. Per finalitzar la visita, van realitzar un circuit d’adaptació anatòmica que combinava exercicis aeròbics amb els de força.

Sens dubte, aquesta visita va ser una gran experiència pels alumnes, que van poder entendre la importància de l’aplicació de la tecnologia a l’esport i la gran millora que suposa pel sector. Per això, esperem tenir l’oportunitat de tornar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i agraïm la gran col·laboració de l’Erik i Edgar! Des de l’Euncet també volem donar les gràcies a Antonio José Gómez i Jairo Vázquez per fer-la possible. Fins a la propera!

Ciutat Esportiva Joan Gamper

Els estudiants del Grau en CTEF, durant la seva visita a la Ciutat Esportiva Joan Gamper