Ja està publicat el tercer número de la Revista Euncet Alumni

Ja pots llegir la versió digital del tercer número de la Revista Euncet Alumni, on trobaràs continguts interessants com el reportatge sobre el dret a l’oblit amb la secció L’Expert opina de la professora Cristina Blasi o les experiències de viure fora de casa de dos Alumni. En la secció Opinió, han escrit la professora Magda Cayón sobre els primers passos de l’emprenedor, l’Alumni Elisabet Escayola sobre la professió de compliance i el professor José Miguel Vilalta sobre les inversions a les empreses.

Però no són els únics contingut que trobaràs a la Revista, ja que també podràs llegir l’article escrit pel professor Josep Pacreu sobre la seva llarga trajectòria a l’Euncet, l’entrevista a l’estudiant i jugador del Barça B, Àlex Carbonell, sobre com combina els estudis amb la seva carrera esportiva i l’article sobre com està sent la trajectòria professional de l’Alumni Francesc Colell. No dubtis en descobrir tot el que t’hem preparat perquè gaudeixis de la seva lectura!

A més, des de l’Euncet Business School, volem aprofitar per agrair la participació de totes les persones que han fet possible aquesta edició. Nosaltres ja estem preparant el quart número, que publicarem al setembre. Si vols participar, ja sigui a nivell de contingut o publicitari, només has d’enviar un correu electrònic a alumni@euncet.es

La competició de Junior Business Challenge entra a la recta final

La segona edició del Junior Business Challenge (JBC), la competició basada en la simulació empresarial orientada a alumnes de 1r de batxillerat i de Cicles Formatius, està arribant a la seva fi. Els 87 equips que estan competint tenen fins a finals de mes per aconseguir classificar-se com els quinze primers i, d’aquesta manera, entrar a la final que se celebrarà previsiblement el 30 de juliol a l’Euncet.

Actualment, equips de l’escola Petit Estel-La Nova, els Maristes de Rubí i l’IES Santa Eulàlia ocupen els tres primers llocs de la classificació i, si es mantenen en aquestes posicions quan acabi la final, guanyaran un smartwatch per a cada integrant del grup, inclòs el professor. A més, només per participar, tots els centres rebran un diploma que certifiqui la seva participació en el Junior Business Challenge i els professors rebran una certificació de 15 hores d’Innovació Educativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

En total, estan participant fins a 238 estudiants de les 12 escoles inscrites. En aquesta primera fase, estan competint amb el simulador Energy & Co, que els permet gestionar una empresa de begudes energètiques i planificar la seva estratègia per promocionar el producte i finançar-lo per aconseguir el lideratge en el mercat. En la final, canviaran de simulador i utilitzaran el FoodCompany. Amb aquest simulador dirigiran  una empresa que produeix i comercialitza tres tipus de productes lactis (llet, iogurt i formatge fresc) i hauran d’establir la millor estratègia de comercialització per destacar entre la competència i arribar als seus consumidors.

Amb la segona edició es consolida l’interès de l’escoles en participar en projectes innovadors que permetin introduir la cultura de l’emprenedoria i els valors del treball en equip als estudiants, a través de la metodologia del joc. El Junior Business Challenge s’engloba dins de la política d’Euncet Business School d’apostar pels simuladors de negocis en els graus i que a través d’aquesta competició arriba també a les escoles de l’entorn. 

Des de l’Euncet animem a tots els participants a seguir competint! Els resultats encara poden canviar!

Presentació dels primers llibres de la col·lecció Epsilon de l’Euncet

Els autors i professors Óscar Coduras, Paola Mastrantonio i Daniel Benito juntament amb la directora de l’Escola, Dolors Puig

 

El dijous 8 de juny, l’Euncet Business School va presentar els llibres publicats per l’Escola dins de la col·lecció Epsilon. Durant l’acte, la directora d’Euncet, Dolors Puig va presentar els llibres i va explicar els objectius i motius pels quals s’ha decidit publicar aquesta col·lecció formada per: Cómo hacer un plan de empresa Euncet i Casos de contabilidad de costes Euncet.

Tal i com va comentar el professor i un dels autors del segon llibre, Daniel Benito, un dels distintius de l’Euncet és “la importància” que l’Escola “dona a la lliçó pràctica” i aquests llibres “tenen l’objectiu d’ajudar els alumnes en les matèries d’empresa i costos a partir de casos reals i pràctics”.  BenitO va concoure que la publicació d’aquesta col·lecció “és un èxit de tots els professors de l’Escola”.

Al finalitzar l’acte, tots els assistents van poder brindar amb una copa de cava per celebrar la publicació dels llibres i esperant que tinguin una bon acollida entre els lectors.

 

AUTORS: Paola Mastrantonio, Cristina Cáliz, María J. Mármol, Manel Rajadell, Óscar Coduras,  Xavier Tapias, Josep Pacreu
ANY: 2016
PÀGINES: 278 pàg.
ISBN: 978-84-944673-5-6

Vol ser una eina de suport on trobar tota la informació imprescindible per elaborar un pla de negoci. El llibre es presenta estructurat en tres blocs de contingut. El primer està enfocat al plantejament de l’empresa. El segon bloc l’integra diferents plans operatius i estratègics de l’empresa i, per tant, es troba tota la informació relativa a l’elaboració del Pla de Màrqueting, d’Operacions, de Recursos Humans, Jurídic-fiscal, Econòmic-financer, de Contingències i de Continuïtat del Negoci. Finalment, hi ha un tercer bloc format per material extraordinari, en forma d’annexos, índexs i una àmplia bibliografia sobre diferents qüestions tractades al llibre així com també un glossari de termes relacionats amb l’àmbit empresarial.

 

 

 

AUTORS: Daniel Benito, Sara Bosch, Armand Bover, Lidia Cabello, Joan Jorba, Paola Mastrantonio
ANY: 2017
PÀGINES: 348 pàg.
ISBN: 978-84-942118-7-4

Inclou més de 40 casos que els seus autors han desenvolupat al llarg de diversos anys per utilitzar-los com a element pràctic de les assignatures de Comptabilitat de Costos impartides a l’Euncet. El llibre està estructurat en dos blocs, el primer referit a temes de comptabilització dels costos d’una empresa finalitzant amb un cas global que inclou gran quantitat de mètodes inclosos en els capítols precedents. El segon bloc aglutina tots els temes referits al control pressupostari com a revisió dels diferents tipus de pressupostos, càlcul de desviacions i conclou amb el sistema de Direct Cost, punt d’equilibri i presa de decisions.

Visita a les instal·lacions del FC Barcelona

El passat divendres 2 de juny els estudiants del Màster Oficial en Direcció de Màrqueting van poder visitar les instal·lacions del Futbol Club Barcelona. La visita, que va començar a les 17 h, tenia com objectiu donar a conèixer la difusió de la imatge a través de la comunicació i el protocol, i va estar organitzada per la professora Marta Marconta juntament amb els responsables de Protocol del FC Barcelona. A més, es va obrir a tota la comunitat de l’Euncet, tant a estudiants d’altres programes com a Alumni, per tal que tots poguessin gaudir de la jornada enriquidora, que va permete conèixer quines són les estratègies de protocol que tenen les grans entitats esportives en els camps de futbol, sobretot a les llotges.

Des de l’Euncet Business volem agrair al FC Barcelona la seva disponibilitat i atenció durant la visita.

 

Els estudiants i Alumni de l’Escola durant la seva visita al FC Barcelona

Lliurament de diplomes als guanyadors del simulador de negoci

Els estudiants guanyadors recollint els seus diplomes, amb la directora Dolors Puig i el professor Víctor Giménez

 

Amb la finalització de les classes, la directora de l’Euncet Business School, Dolors Puig, ha entregat els diplomes als estudiants que han guanyat la competició basada en un simulador de negoci. L’activitat, s’ha realitzat a l’assignatura de Desenvolupament professional III, que s’imparteix en el tercer curs del Grau en Administració i Direcció d’Empreses sota les directrius del professor Víctor Giménez. 

Aquesta competició s’engloba dins de la metodologia pionera de Learning by playing que l’Euncet ha implantat en els últims cursos acadèmics. Amb els simuladors de negocis, els estudiants competeixen en equips per obtenier els millors resultats de la competició i assoleixen de manera lúdica els aprenentatges de les assignatures. Al primer quadrimestre, els estudiants del primer curs de Grau de l’assignatura Organització i Administració d’Empreses també van poder utilitzar aquesta metodologia, en aquell cas el simulador FirstBusiness, que els va permetre elaborar el seu primer pla de negocis,

Moltes felicitats als guanyadors!

Tretze consells per superar amb èxit les PAU i la inexistent mala sort

Espero que d’aquests consells, hi hagi com a mínim un que no te l’hagin dit, bé el professorat, els companys o els familiars i també espero que la resta de consells, que ja coneixes, els segueixis al 100%.

Per una banda tranquil·litzar-te degut a que el 97,05% del alumnes van aprovar les PAU del juny de 2016. Però, per altra banda, no baixis la guàrdia perquè no voldràs ser d’aquest quasi 3% que no la superen, o no voldràs ser dels que, havent superat les PAU, no tinguis suficient nota per entrar als estudis universitaris que desitges. Així que els que no superin les PAU, o els que no tinguin la nota de tall, que siguin els que no hagin llegit aquest article.

 

 

Els 13 consells per superar amb èxit les PAU i la inexistent mala sort.

  1. Cal estar tranquils abans i durant les proves, després ja no cal patir, perquè ja no podràs fer res. El professorat del teu centre que t’ha qualificat de forma positiva, aprovant el batxillerat, creu que no tindràs cap dificultat per superar les PAU i els posteriors estudis.
  2. Des de que et van donar les notes de batxillerat i fins les PAU has d’estudiar intensament, pensant que quan acabis, t’espera una bona temporada per fer vacances, viatjar per millorar idiomes, treballar per tenir recursos per invertir en la teva futura formació…
  3. Aquest estudi intens et generarà alguns dubtes que has de resoldre preferiblement amb els teus professors de referència en el centre que has estudiat, també ho pots fer amb companys que dominin la matèria…però valora el risc.
  4. Consulta la informació que posa a disposició la Generalitat de Catalunya en la seva web per saber tot el procediment, el calendari i poder practicar amb proves de cursos anteriors, i el recurs de “posa’t a prova” també disponible en aquesta web. Els dubtes que et sorgeixin torna’ls a resoldre amb les persones que t’he aconsellat en l’apartat anterior.
  5. Busca les millors condicions durant aquests dies per estudiar. Cal que et coneguis i siguis conscient quan et va millor estudiar, al matí, a la tarda, recorda de fer petits descansos, si estudies millor amb companys o de manera individual, en quin lloc, amb música de fons o no, fer àpats amb aliments saludables i amb intervals curts de temps, hidratar-te…Tots aquests són aspectes molt personals que ja deus conèixer de tu mateix.
  6. Els dies dels exàmens, cuida’t com sempre, no deixis que la situació et superi i perdis hores de son o àpats. En els exàmens pot fer molta calor, porta begudes per hidratar-te.
  7. Prepara tot el que necessites i una mica més. Tant el material per fer l’examen, però sigues conscient que hi ha vegades que la tinta dels bolígrafs s’acaba, la calculadora li falla la bateria, que pots necessitar mocadors, i sobretot, que t’anirà bé controlar el temps i necessitaràs un rellotge…deixa-ho tot preparat el dia abans de les proves.
  8. Porta la documentació DNI i full de matrícula, i demana a algú que t’ho revisi el dia de la prova. Queda amb un marge de temps per solucionar el problema si t’oblides la documentació, poder anar a buscar-la i ser puntual.
  9. Durant la prova, cal que estiguis molt atent a les indicacions tant dels examinadors com de la pròpia prova.
  10. És molt important la comprensió de l’enunciat per contestar el que t’estan demanant. Cal respondre en el primer paràgraf de la teva resposta, en tot cas després pots ampliar per donar sensació d’alumne preparat.
  11. Vigila tant les faltes d’ortografia, el vocabulari…i sobretot, l’escriptura s’ha d’entendre fàcilment.
  12. Assegura’t de tenir temps per fer tot l’examen i si et sobra una miqueta… repassa. Sempre podràs trobar una petita o gran errada, o millorar allò que has escrit. Si creus que no tindràs suficient temps, comença pel que millor saps i has de tenir en compte la puntuació de cada pregunta.
  13. L’últim consell és el tretzè, perquè no has de creure en la bona o mala sort, creu i confia en tu mateix. Ja estàs preparat!!!

 

Ferran Fontané
Professor del Grau en Administració i Direcció d’Empreses a l’Euncet Business School
Corrector d’Economia i Empresa en les PAU d’anys anteriors

 

 

 

L’estudiant Cristina Minguell participa al programa televisiu ‘Joc de Cartes’

Cristina Minguell, estudiant del Grau en Màrqueting i Comunicació Digital i propietària del restaurant Hawaian Polynesia, va participar en el programa de TV3 “Joc de Cartes, on cada setmana quatre restaurants de la mateixa zona i amb el mateix tipus de cuina competeixen per determinar quin restaurant és el millor dels quatre. Els jutges són els mateixos propietaris de cada restaurant juntament amb el cuiner i presentador del programa Marc Ribas, qui té el vot decisiu en cas d’empat. Durant el concurs no només es té en compte la proposta gastronòmica, sinó que també es valoren l’espai, el servei, la cuina i el preu del restaurant.

Minguell va formar part del programa que es va fer al Vallès Occidental per trobar el millor restaurant de cuina de fusió de la zona. Va competir amb els restaurants: Limón Limón Club, La Magnòlia i Al tanto que va de canto, aquest últim l’únic que no està ubicat a Terrassa. La proposta de Hawaian Polynesia és una fusió de cuina japonesa i hawaiana, tot regat amb maridatge de còctels.

Imatge del programa “Joc de Cartes”

Als seus 22 anys la Cristina fa pocs mesos que es va animar a obrir el seu propi restaurant i cocteleria, situat al carrer Pare Llaurador de Terrassa. Tot i que se li fa complicat compaginar els estudis amb el restaurant, té moltes ganes de tirar endavant aquest projectes empresarial, que ha engegat juntament amb el seu soci i parella. Descriu la seva proposta com “trencadora” i el seu restaurant com “un local exòtic, que té la combinació de dues cultures que són la japonesa i la hawaiana”, on se serveix el menjar amb còctels, una opció que pocs locals tenen.

La Cristina i el seu restaurant no van poder guanyar però van quedar en una meritòria segona plaça que li promet una llarga trajectòria en el món de la restauració. Les seves millors puntuacions les va treure en les categories de Servei i Preu. El guanyador, el qual es va emportar els 5.000 euros de premi per invertir en el negoci, va ser el restaurant Al tanto que va de canto, que ofereix una cuina de fusió europea. 

Pots veure el programa sencer a la pàgina oficial de “Joc de Cartes”.

Finalitza la primera edició del curs sobre Mindfulness

Ahir, dijous 27 d’abril, va finalitzar el primer curs gratuït “Mindfulness: centrant l’atenció en un món de distraccions”, amb l’entrega de diplomes per part de la nostra directora, Dolors Puig. Durant cinc dijous en horari de tarda, els participants han après a gestionar de forma eficaç l’estrès i a millorar la capacitat de lideratge a través de l’aplicació de tècniques de relaxació, meditació i mindfulness (REMIND).

El curs ha estat impartit per Carles Guillamon, consultor amb més de 25 anys d’experiència en la formació i desenvolupament de persones.

Gràcies a l’èxit d’aquesta primera edició, el dijous que ve comença la segona i ja estem preparant la tercera edició. Si vols més informació de les properes edicions, pots contactar amb Marta Roma a través del correu electrònic mroma@euncet.es.

 

Visita a l’empresa Punto Blanco

El passat dilluns 24 d’abril, els estudiants del Màster Oficial en Administració i Direcció d’Empreses i del Master in Business Innovation van visitar l’empresa Punto Blanco, creada l’any 1948 per dos empresaris d’Igualada. Durant la visita, van conèixer la història i el funcionament de l’empresa mentre visitaven les instal·lacionsque actualment es troben en el centre de la ciutat, amb una superfície de 10.000 m2 repartits en diverses plantes.

Des d’Euncet Business School, volem agrair a Punto Blanco la seva atenció i disponibilitat durant la visita.

T’esperem a la Jornada Open Day

El proper dissabte 6 de maig, a les 11:00 h, organitzem la Jornada Open Day i ens agradaria molt comptar amb tu!

  • 11:00 h. Benvinguda a càrrec de la Directora d’Euncet Business School, Dolors Puig.
  • 11:10 h. Presentació dels graus a càrrec del Director Acadèmic, Alfons Freixes.
  • 11:30 h. Intervenció de professors/es i coordinadors/es de Graus.
  • 11:50 h. Experiència d’estudiants d’Euncet Business School.
  • 12:00 h. Torn de preguntes.
  • 12:15 h.  Sorteig d’un Mac Book Pro.
  • 12:20 h. Visita a les instal·lacions d’Euncet Business School i refrigeri a la cafeteria.

Per tal de facilitar-te el transport, t’oferim gratuïtament el servei d’autobús.
 

Inscriu-te! Places limitades!